}
Don't Miss
Home » Urbex Tips

Urbex Tips

Urban Exploring is en blijft een gevaarlijke soort van fotografie. Menig Urbexer heeft zich bezeerd tijdens het bezoeken van verlaten gebouwen. De verlaten gebouwen zijn vaak achterstallig onderhouden en bouwkundig gezien niet meer in de allerbeste staat. Daarnaast zijn sommige urbex locaties goed beveiligd of afgeschermd.

Tips voor een geslaagde Urbex dag

De urbex crew heeft gezamenlijk meer dan 6 jaar aan individuele ‘urbex’ ervaring. Wij hebben daarom voor jullie een aantal tips op een rijtje gezet, die wij in acht nemen voordat wij op urbex jacht gaan.

1. Goede voorbereiding is het halve werk

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar met goede voorbereiding bereik je het meest. Niet alleen een lijst samenstellen van urbex locaties die je vandaag wilt gaan bezoeken. Ook de individuele locaties bestuderen wij allen erg zorgvuldig. Google maps, Google earth, Bing Birdview bieden goede mogelijkheden om de urbex locatie te inspecteren. Zo proberen wij al zonder de locatie bezocht te hebben te achterhalen waar zich de ingang bevindt. Met behulp van de digitale kaarten maken wij een soort van urbex roadmap.

2. Spullen checklist:

– Zaklamp
– Extra Baterijen
– Mes of Multitool
– Laat bekenden weten waar je heen gaat
– Zet je telefoon op tril modus
– Geen opvallende kleding

3. Neem voldoende eten en drinken mee

Wij horen regelmatig van mede urban explorers dat iemand vast is komen te zitten. Urenlang opgesloten zitten in een lege kamer zonder eten of drinken is geen pretje. Neem daarom voldoende eten en drinken mee en stop dit ook in je tas.

4. Maak een back-up plan

Maak altijd een back-up plan voor de locaties. Een aantal van ons komen zelf uit het Noorden van Nederland en moeten meer dan 3 uur in de auto zitten voor de meeste urbex locaties. Daarom hebben wij van te voren een goede back-up plan opgesteld. Wij maken voorafgaand aan de urbex trip een lijst met 10 locaties die dicht bij elkaar zitten. Onlangs het feit dat wij niet alle urbex locaties op die dag kunnen bezoeken, hebben wij wel een back-up plan. Zo voorkomen wij dat we voor niets een grote afstand hebben afgelegd.

5. Ga nooit urbexen zonder statief

Iedereen die ooit aan urban exploring heeft gedaan zal je zeggen dat je nooit zonder statief op pad moet gaan. In leegstaande panden kan het vaak erg donker zijn waardoor je al snel bewogen foto’s krijgt. Bewogen foto’s tijdens urbex zijn te voorkomen door het gebruik van een statief. Hieronder heb ik een selectie gemaakt met sterke, lichte statieven die ideaal zijn voor urban exploring.

[display_filter store=”2″][display_pages store=”2″][user_pages store=”2″][user_sort store=”2″]
[display_multi store=”2″]
[display_pages store=”2″][user_pages store=”2″]

Heb jij Urbex Tips?

Heb jij nog meer Tips voor Urban exploring? Laat het ons weten en plaats ze hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*