}
Don't Miss
Home » Urbex Belgie » Urbex: Gravestone Church België
Urban exploring Gravestone Church
Urban exploring Gravestone Church

Urbex: Gravestone Church België

Een erg mooie urbex locatie in België met een macaber sfeertje. In april 2013 deze griezelige leegstaande kerk bezocht, samen met Harrie Beerhorst en Eddy t’ Jong. Dit gebouw bevindt zich in België en draagt de volgende namen:  Saint-Vaast GraveStone Church, horror church belgie of Grave Tomb Church.

Gravestone Church Urbex in België

De Urbexcrew is al vele jaren actief op het gebied van urban exploring. Wij hadden al veel urbex foto’s van Gravestone Church op het internet voorbij zien komen  en vroegen ons af waar deze locatie kon zijn. Het heeft ons een aardige tijd geduurd voordat wij het daadwerkelijke adres van deze urbex locatie hadden gevonden. De leegstaande kerk bevindt zich in het zuiden van België in de provincie Henegouwen. Gravestone Church bevindt zich nog op geen 15 minuten rijden vanaf Charleroi en ligt op de weg van Charleroi naar Bergen. Voor diegene die gaan urbex’en in de omgeving van Charleroi zou ik zeker adviseren om een kijkje te nemen in de leegstaande Gravestone Church.

Gravestone Church Urban exploring locatie

Even buiten Charleroi ligt een klein plaatsje waar in het centrum een grote kerk staat. De kerk is aan de buitenkant roodgekleurd en heeft een grote toren. Wanneer je met de auto door de hoofdstraat rijdt zul je de kerk waarschijnlijk niet direct opmerken. Even voorbij de kerk bevindt zich een politiebureau, waar wij de auto hadden geparkeerd. Het blijkt dat de achterzijde van de Gravestone Church praktisch naast het politiebureau bleek te zijn. Alle ramen van het politiebureau waren afgedekt met lamellen, dus wij waagden de gok om naar binnen te komen. Dit was niet eenvoudig omdat we ongezien binnen moesten komen en een 2,5 meter hoge muur over moesten klimmen. Gelukkig vonden we in de buurt een aantal attributen die ons hielpen om over de hoge muur te komen.

Ingang Gravestone Church

Eenmaal aan de andere zijde van de grote muur, was het vinden van de ingang niet erg lastig. De deur aan de achterzijde stond wagenwijd open en wij konden door een groot gat in de muur, gemakkelijk de leegstaande urbex locatie binnenkomen. Eenmaal binnen werden wij allemaal overdonderd door de macabere sfeer die er in deze urbex locatie hing. Overal waar je keek lag stukken puin en een groot gapend gat in het midden van Gravestone Church. Op grote bergen met zand (waar ook duidelijk menselijke resten te zien zijn) lagen grafstenen van de mensen die in de kerk waren begraven. Na enig onderzoek bleek dat een aantal archeologen en vandalen de indruk hadden gekregen dat er iets kostbaars moest liggen. De Belgische media in de omgeving van deze urbex locatie melden verder niet wat er gestolen is.

Antonius beelden gravestone chruch urban exploring

Antonius beelden in Gravestone Church

Antonius beelden in Gravestone Church

De vele antonius beelden die deze urbex locatie ‘vroeger’ rijk was, zijn allemaal geplunderd. De kerk is helemaal kaal gestript met uitzondering van het enorme orgel wat nog praktisch in orde is gebleven. Hoewel Gravestone Church nog weinig karakteristieke kenmerken heeft, is het zeker een urban exploring bezoek waard. De gedetailleerde ramen, de opengebroken graven en de menselijke resten maken het een erg macabere urbex locatie.

Een erg mooie urbex locatie in België met een macaber sfeertje. In april 2013 deze griezelige leegstaande kerk bezocht, samen met Harrie Beerhorst en Eddy t’ Jong. Dit gebouw bevindt zich in België en draagt de volgende namen:  Saint-Vaast GraveStone Church, horror church belgie of Grave Tomb Church. Gravestone Church Urbex in België De Urbexcrew is al vele jaren actief …

Review Overview

Algemene staat van het pand
Toegankelijkheid
Details in gebouw

Totale beoordeling

Summary : Een erg mooie urbex locatie waar een erg macaber sfeertje hangt.

68

About Frens van der Sluis

Is in het dagelijks leven Online marketeer en een freelance fotograaf. Fotografie kennis opgedaan tijdens zijn baan als verkoper in een fotovakhandel. Een kei in photoshop en vindt alle urbex locaties op het internet. Foto apparatuur: Canon EOS 70D + Tokina 12-24 + Tamron 17- 50 2.8