}
Don't Miss
Home » Urbex Belgie » Urbex in de Provincie Henegouwen

Urbex in de Provincie Henegouwen

De provincie Henegouwen telt meer dan 1,2 miljoen inwoners en is een provincie van het Waals gewest. Deze provincie ligt grenzend aan Frankrijk en biedt voor ontzettend veel mogelijkheden. Zo is Power Plant IM bijvoorbeeld een locatie dat in de provincie Henegouwen ligt. De provincie Henegouwen heeft een rijke geschiedenis in de industrie.

De industrie stad Charleroi heeft talloze urbex locaties in alle categorieën. Leegstaande kerken, energie centrales, metrostelsel, fabrieken, mijnen en ga zo maar door. Voor de urbex fotografen die meerdere locaties willen bezoeken is de provincies Henegouwen echt een aanrader. Een greep uit een aantal urbex locaties zijn: Gravestone church, Metrostelsel Charleroi, Cinema Theatre Varia of kolenwasserij d’ anderlues.

Urban exploring in de Belgische provincie Henegouwen

De volgende urbex locaties bevinden zich in de provincie Henegouwen:

Gravestone church Kolenwasserij d’ anderlues
Metrostelsel Charleroi
Powerplant IM
Charbonnage du gouffre n10 Charleroi
Cinema Theatre Varia

In kaart brengen welke urbex locaties zich in de provincie Henegouwen bevinden

Een gouden regel voor menig urban explorer is ‘ Niet openbaar delen van de urbex locatie ’. Op zich is dit een hele goede regel waar de urbex crew ook zeker niet vanaf wil stappen. Maar wij zouden graag een inventarisatie van urbex locaties per Belgische provincie willen maken. Hiermee delen wij niet de exacte urbex locatie, maar bieden wij wel een handig hulpmiddel voor urbex fotografen. Als jij een dagje wilt urban exploren in de provincie Henegouwen heb je in ieder geval een indicatie van de locaties in de buurt.

Deel ook jouw Urbex Locaties gelegen in de provincie Henegouwen

urbex-locaties-delenWeet jij een aantal urbex locaties die in de provincie Henegouwen liggen? Help ons dan mee! Plaats via onderstaand formulier de urbex locaties in Henegouwen waar jij bent geweest en maak onze lijst completer! Nogmaals het is niet de bedoeling om exacte locaties te delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*