}
Don't Miss
Home » Ontspanning Urbex Belgie » Urbex: Cinema Theatre Varia
Cinema Theatre Varia
Cinema Theatre Varia

Urbex: Cinema Theatre Varia

In de omgeving van de belgische industrie stad Charleroi, ligt urbex locatie: Cinema theatre Varia. Een verlaten theater die zijn beste tijd gehad lijkt te hebben. Aan dit leegstaande theater word al jaren lang de poging gedaan om het te restaureren. Maar zoals bij wel meer urban exploring locaties in Belgie het geval is, gaat dit niet zo snel. Wij urbex fotografen vinden dit natuurlijk helemaal niet erg, want zo blijft er tenminste nog wat over om te fotograferen bij onze zuiderburen.

De vele aanwezige details van deze urbex locatie vertellen een verhaal.

De ingang van deze urbex locatie was eerst vrij moeilijk te vinden, omdat er allemaal steigers voor het theater staan. Voordeel is wel dat niemand je kan zien, enkel horen. Dus mijn advies blijf stil en niemand zal door hebben dat je dit leegstaande theater wil betreden. Om binnen te komen bij het Cinema Varia theater moesten wij onder een deurpost van een witte (redelijke nieuwe) deur doorkruipen. Eenmaal binnen werden wij alleen overrompelt door de aanwezige details in het gebouw.

Op de eerste etage staat een oude cinematographe van het merk ‘cinemeccanica’. Een ouderwetse filmprojector die in de glorie dagen van het verlaten theater de beelden op het doek projecteerde. Daarnaast zijn er talloze andere details in het gebouw te vinden, die laten zien dat het vroeger een oud filmtheater is geweest.

 

In de omgeving van de belgische industrie stad Charleroi, ligt urbex locatie: Cinema theatre Varia. Een verlaten theater die zijn beste tijd gehad lijkt te hebben. Aan dit leegstaande theater word al jaren lang de poging gedaan om het te restaureren. Maar zoals bij wel meer urban exploring locaties in Belgie het geval is, gaat …

Review Overview

Algemene staat van het pand
Toegankelijk
Details in gebouw

Totale beoordeling

Summary : Het verlaten Theater Varia is zeker een urbex locatie, die je moet hebben gezien. Er is mooi licht aanwezig en een aantal mooie details, die de oorsprong van het gebouw onthullen.

65

About Frens van der Sluis

Is in het dagelijks leven Online marketeer en een freelance fotograaf. Fotografie kennis opgedaan tijdens zijn baan als verkoper in een fotovakhandel. Een kei in photoshop en vindt alle urbex locaties op het internet. Foto apparatuur: Canon EOS 70D + Tokina 12-24 + Tamron 17- 50 2.8