}
Don't Miss
Home » Kastelen en Villa's Urbex Belgie » Urbex: Château Noisy Miranda
Chateau Noisy urbex
Chateau Noisy

Urbex: Château Noisy Miranda

Na uren door de Belgische Ardennen te hebben gereden zijn we dan eindelijk aangekomen in Noisy. De plaats waarin een van de meest bekende urbex locaties zich bevindt, Chateau Noisy. Een inmens groot kasteel dat al een aantal jaar de hotspot is in urbexland.

Flashback over Chateau Noisy

Tijdens de aankomst in de plaats Noisy denk ik terug aan mijn eerdere poging om Chateau Miranda te betreden. Ruim anderhalf jaar geleden zijn we betrapt door een bewaker met een geweer op ons gericht. De bewaker was behoorlijk agressief en heeft ons destijds direct bij binnenkomst onderschept. Het spookte nu weer door me hoofd, “als die bewaker er maar niet meer is!”. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus wij waren deze keer extra op onze hoede. Je leest genoeg verhalen op het internet, maar als je zelf gepakt wordt ga je toch iets voorzichtiger te werk.

Landwegen rondom Chateau Miranda

Chateau Miranda ligt midden in de bossen op een heuvel. Omringd door een tal van kleine landwegen, waar normaal geen toerist te bekennen is. Waar moeten we dan de auto parkeren was de eerste vraag die in me op kwam. Na twee keer om het terrein gereden te hebben, zien we in een keer een brommer gevolgd door een Nederlandse auto rijden. Aandachtig kijken we vanaf een afstand toe. Zullen ze zijn gepakt? Waar gaan ze naartoe? Op een gegeven moment stopt de man op de brommer en wijst een beetje. De mensen in de auto zetten de auto aan de kant en bedanken de man. Voorzichtig klimmen twee mensen door een klein gat in het hek. Zo snel als we konden, haasten wij ons naar de geparkeerde auto en maakten een praatje met de twee ‘Nederlanders’. Althans dat dachten we, het waren twee fanatieke urbexer’s uit Letland die op vakantie waren in Nederland.

Chateau Noisy, het sprookjeskasteel van Urbexland

Dat Chateau Noisy een bekende urbex locatie is, dat wisten we inmiddels wel. Maar ik had niet verwacht dat dit kasteel in Letland bekend was. Samen met het koppel uit Letland lopen we al pratend door het bos. Ineens horen wij geritsel naast ons. Uit het niets springt er een hert uit de bossen en begint te rennen. Dat was behoorlijk schrikken, maar vervolgen onze wandeling naar het kasteel.

Aanzicht van kasteel Miranda

Chateau noisy urban exploring

Na ruim een half uur te hebben gelopen, zien we in een keer de torens van Chateau Noisy. Een overweldigend aanzicht die je uit duizenden herkend van alle foto’s. Na onze eerdere confrontatie met de bewaker blijven we niet te lang staren en maken ons een weg naar binnen. Na ruim tweerhalf uur in het kasteel te hebben gefotografeerd lopen we met een big smile naar de auto. Dit is een locatie om nooit meer te vergeten!

 

 

Na uren door de Belgische Ardennen te hebben gereden zijn we dan eindelijk aangekomen in Noisy. De plaats waarin een van de meest bekende urbex locaties zich bevindt, Chateau Noisy. Een inmens groot kasteel dat al een aantal jaar de hotspot is in urbexland. Flashback over Chateau Noisy Tijdens de aankomst in de plaats Noisy …

Review Overview

Algemene staat van het pand
Toegankelijk
Details in gebouw

Totale beoordeling

Summary : Chateau Noisy ook wel Miranda Castle genoemd is absoluut één van de meest bekende urbex locaties in Europa. Typerend voor Kasteel Miranda is het prachtige plafond en een imposant vooraanzicht

83

About Frens van der Sluis

Is in het dagelijks leven Online marketeer en een freelance fotograaf. Fotografie kennis opgedaan tijdens zijn baan als verkoper in een fotovakhandel. Een kei in photoshop en vindt alle urbex locaties op het internet. Foto apparatuur: Canon EOS 70D + Tokina 12-24 + Tamron 17- 50 2.8