}
Don't Miss
Home » Fabrieken Urbex Belgie » Urbex: Charbonnage du gouffre n10 Charleroi
charbonnage du gouffre n10

Urbex: Charbonnage du gouffre n10 Charleroi

Deze urbex locatie is bezocht op 30 november 2013.

Historie van urbex locatie charbonnage du gouffre charleroi

Aan het eind van de 19e eeuw was Charleroi een bruisende industriestad. Deze trend zette zich ook door in de jaren 10 en zo ontstond ook Société Des Charbonnages Du Gouffre . Deze kolenmaatschappij heeft in het jaartal 1916 deze kolenput (nummer 10) geopend. Hoewel aanvankelijk gedacht werd dat de vraag naar kolen bleef stijgen werd put uiteindelijk toch gesloten. Dit mede dankzij het overstappen op andere grondstoffen en het feit dat er minder steenkool in put 10 zat, dan gedacht. In het jaar 1969 sloot charbonnage du gouffre in chatelet, charleroi definitief haar deuren.

De dierentuin huisvest zich in de gebouwen van charbonnage du gouffre.

Sinds het sluiten van de kolenput was het terrein braak komen te liggen. Er werd niets mee gedaan tot dat ene Mr Heuchon besloot om tijdelijk de dieren van de dierentuin te huisvesten in de leegstaande panden. In het jaar 1982 werden de dieren hier tijdelijk onderbracht in houten kooien, die tijdens ons urbex bezoek nog steeds zichtbaar waren.

Verlaten kolenindustrie kenmerkend voor Charleroi.

Toen wij door Charleroi heen reden zagen wij diverse bergen van steenkool liggen. De rijke geschiedenis van de kolenmijnen omarmen de stad en is voor urbex ’ers ideaal om te bezoeken. Zo liggen er binnen een straal van 30 kilometer wel meer dan 3 leegstaande gebouwen die allen iets te maken hadden met de kolen industrie. Mocht je de kolenput  van charbonnage du gouffre willen bezoeken kun je de auto het beste parkeren in Rue de la Plateure. De oude gebouwen van deze put liggen achter de huizen en is niet te missen.

Deze urbex locatie is bezocht op 30 november 2013. Historie van urbex locatie charbonnage du gouffre charleroi Aan het eind van de 19e eeuw was Charleroi een bruisende industriestad. Deze trend zette zich ook door in de jaren 10 en zo ontstond ook Société Des Charbonnages Du Gouffre . Deze kolenmaatschappij heeft in het jaartal …

Review Overview

Algemene staat van het pand
Toegankelijk
Details in gebouw

Totale beoordeling

50

About Frens van der Sluis

Is in het dagelijks leven Online marketeer en een freelance fotograaf. Fotografie kennis opgedaan tijdens zijn baan als verkoper in een fotovakhandel. Een kei in photoshop en vindt alle urbex locaties op het internet. Foto apparatuur: Canon EOS 70D + Tokina 12-24 + Tamron 17- 50 2.8