}
Don't Miss
Home » Uncategorized » Urbex: Kolmanskop Namibië
Urban exploring Kolmanskop Namibie featured

Urbex: Kolmanskop Namibië

Namibie was in de 19e eeuw een kolonie van Duitsland. De stad “Kolmanskop” is dan ook geheel gebouwd volgens Duitse maatstaven. M.a.w.: het is gewoon een Duitse stad.

Urban exploring in Kolmanskop Namibië

Kolmanskop: een spookstad aan de rand van de “Kalahari woestijn” in Namibië.

Aan estrogen pills for sale het begin van de 19e eeuw(1908) was dit een stadje waar diamanten werden gevonden en gedolven.

Voor de mijnwerkers was gezorgd voor vertier en onderdak.In de gloriedagen van Kolmanskop waren daar: een ziekenhuis, een dancing, een grote elektriciteitscentrale, scholen voor kinderen van alle leeftijden, een kegelbaan, een theater en een spoorbaan. De restanten van al deze gebouwen zijn daar nog steeds te vinden.

Na 10 jaar(1918) daalde de diamantprijs dramatisch, terwijl er tevens in een andere stad met de naam Oranjemund op een makkelijker http://hdtinc.com/finasteride-online-prescription-xh3k wijze diamanten konden worden gedolven. Het gevolg was dat de mijnwerkers wegtrokken. In 1950 was “Kolmanskop” helemaal verlaten en langzaamaan werd het stadje gevuld met zand.

Verlaten spookstad Kolmanskop is een waar Eldorado!

Toen ik er kwam had ik met mijn groep afgesproken dat ik een uurtje nodig had. De meeste mensen dronken koffie, keken een beetje rond en vertrokken buy cheap vitamin c weer. In het geschonken uurtje ben ik langs zoveel mogelijk gebouwen gelopen. Met al dat zand kost het http://littlerockshowings.com/sr-express-shipping-viagra/ je best veel moeite en energie. Voor een urbex liefhebber een waar eldorado. Een soort hemel op aarde! Veel van de leegstaande gebouwen waren helemaal gevuld met het woestijnzand, wat natuurlijk er mooie urbex beelden oplevert. In online pharmacies prednisone 10mg mijn urbex reportage krijgen jullie een indruk van de lege stad Kolmanskop.


About Harrie Beerhorst

Al sinds jaar en dag een enthousiaste urbex fotograaf, die ook erg geïnteresseerd is in portretfotografie en architectuur. Foto apparatuur: Canon EOS 5D M2 + Canon 24 -105 + Canon 24 - 70