}
Don't Miss
Home » Urbex Belgie » Urbex in de Provincie Antwerpen

Urbex in de Provincie Antwerpen

De provincie Antwerpen telt meer dan 1,6 miljoen inwoners en is een provincie van het Vlaams gewest. Deze provincie ligt grenzend aan Nederland en biedt voor beginnende Urbex fotografen voldoende mogelijkheden. Zo is het Spookdorp Doel bijvoorbeeld een locatie dat in de provincie Antwerpen ligt. Hoewel de provincie Antwerpen een van de welvarendste provincies van België is zijn hier ook zeker mooie urbex locaties te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Theatre Bizarre of Chambre du commerce.

Urban exploring in de Belgische provincie Antwerpen

De volgende urbex locaties bevinden zich in de provincie Antwerpen:

Chambre du commerce Drukkerij Brepols
Slachthuizen van Antwerpen
Spookdorp Doel »
Casino van Gompel
Theatre bizarre »

 

In kaart brengen welke urbex locaties zich in de provincie Antwerpen bevinden

Een gouden regel voor menig urban explorer is ‘ Niet openbaar delen van de urbex locatie ’. Op zich is dit een hele goede regel waar de urbex crew ook zeker niet vanaf wil stappen. Maar wij zouden graag een inventarisatie van urbex locaties per Belgische provincie willen maken. Hiermee delen wij niet de exacte urbex locatie, maar bieden wij wel een handig hulpmiddel voor urbex fotografen. Als jij een dagje wilt urban exploren in de provincie Antwerpen heb je in ieder geval een indicatie van de locaties in de buurt.

Deel ook jouw Urbex Locaties gelegen in de provincie Antwerpen

Weet jij een aantal urbex locaties die in de provincie Antwerpen liggen? Help ons dan mee! Plaats via onderstaand formulier de urbex locaties in Antwerpen waar jij bent geweest en maak onze lijst completer! Nogmaals het is niet de bedoeling om exacte locaties te delen.
urbex-locaties-delen

15 comments

 1. Beste crew,

  Ik heb nog een paar locaties die ik graag op de site zou willen delen. Met mooie en subtiele foto’s. Is dat mogelijk? (bericht niet plaatsen maar aub reageren op e-mail adres). Thx! Ludo Sak

  • Beste Ludo

   wij zijn nog steeds op zoek naar boeiende locaties. Ik zou het erg fijn vinden als u mij wat tips kunt geven

   Groeten en hartelijk dank
   Cas

  • Dag Ludo,

   Ik hou me graag aanbevolen voor mooie Urbex-locaties.

   Alvast hartelijk dank,

   Nordwin Alberts

   • Heey ik heb een dringende vraag weten jullie of er in het Antwerpse nog urbex locaties zijn waar je zo binnen kan ofzo want het is voor een fotoshoot je zou me heel goed helpen

 2. Beste,
  Weet u toevallig of Kasteel Hogemeyer nog te bezoeken valt?
  Ik lees in een artikel van Het Nieuwsblad dat het verkocht wordt (anno februari 2013).
  Weet u meer?
  Mvg,
  Katrien Geens

 3. Brepols staat in de sloop die mag je weghalen.

 4. Aan de Schoorstraat in Beveren ( Oost-Vlaanderen) staan 2 identieke boerderijtjes de ene is bewoond en de andere staat al jaren leeg……………..

 5. In Sluis ( Zeeuws – Vlaanderen) staat het Hoompje al jaren te vervallen en op instorten…….

 6. Hi,

  Doel is echt niets meer. Veel is dichtgetimmerd, gesloopt (vandalisme) en compleet bedolven onder lelijke grafitti.
  Echt de moeite niet meer waard.

  Groetjes,
  Kim

 7. Hoi, goede avond. Sinds kort ben ik sterk geïnteresseerd geraakt door Urbex. Voor zover ik begrepen heb is dit een wereldje waar je zomaar niet in stapt. Graag had ik de spelregels even kort samengevat per mail gekregen. Misschien, als het kan ook enkele adressen???
  Mvg.
  Gène

 8. beste ubexer.
  ik woon in lillle belgie en weet hier en daar wel wat mooie plaatsen zijn zelf zou ik ook heel graag een urbexer worden. ik verken graag. ik kijk al een tijdje naar urbex belevenissen van jullie ook van anderen van het buitenland. zelf weet ik nog iet zo veel van waar er zoal zijn wat zoal de regels zijn wat er meg en niet mag ik hoop dat jullie mij wat uitleg kunnen bijbrengen als er iemand zou zijn die mij wat kennis zou willen bij brengen en desnoods mij zou willen mee nemen op zijn ervaringen laat het dan maar weten ik ben in bezit van een auto en rijbewijs dus ik kan ook verder van huis ik zou liefst hier in belgie in de provincie van waar ik woon beginnen bent u geïnteresseerd laat dan maar een seintje mijn tel nummer is 0493042797 (sms liefst)
  alvast badankt

  • Beste , ik weet in Mechelen nog een Urbex plaats” het swamp hotel” indien verder info kan u altijd bellen na 12.30 uur 0475 40 55 98, hebt u misschien nog een plaatsje voor mij in het Antwerpse? Mvg

   Met beleefde groeten Swake
   0475 40 55 98 swake1@telenet.be

 9. Ben op zoek naar Urbex locatie prov. Antwerpen, dit voor een duo naaktshoot

 10. Peter Maarschalkerweerd

  Goedemiddag,
  Wij zijn al heel lang geinteresseerd in Urbex echter wij weten er nagenoeg niets van af.
  Kunt u mij de regels vertellen waar wij ons aan moeten houden?
  Wij zitten geruime tijd in Zundert, heeft u voor ons interessante plaatsen in de provincie Noord-Brabant (NL) en de provincie Antwerpen (B)?
  Bij toeval ben ik op uw site terecht gekomen en moet zeggen “petje af” voor de belevenissen.

  Met vriendelijke groet,
  Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*